---

Det slutter ikke ved et godt LAR-anlæg

Blog nr. 12 - 20. december 2017

Af: Kristoffer Sindby-Larsen, Klimasektionen, Rørcentret, Teknologisk Institut og Ivar Rosendal, KLIKOVAND

Hvorfor skriver vi nu det? Det gør vi, for selv de bedste LAR-anlæg (Lokal Afledning af Regnvand), uanset om de er kommunale eller private, kan miste deres tiltænkte funktion eller få skader. Hvordan undgår vi det, hvordan inddrager vi driften og hvem …

Læs mere.

---

Go’ jul til alle

KLIKOVAND ønsker alle en god jul og et godt nytår. Vi håber, at 2018 bliver lige så spændende og udbytterigt som det år, vi forlader.

Projektlederne i KLIKOVAND har i årets løb stået for en række aktiviteter, der har været med til at understrege betydningen af KLIKOVAND, og hvad vi bidrager med til gavn for jer, kommuner og vandselskaber. Her …

Læs mere.

---

Daglig drift af LAR-anlæg,

opsamling på Erfa-møde 23. november

Hvordan får man den daglige drift af LAR-anlæg til at glide? Hvilke funktioner kan LAR-elementer have og hvad gør man, når et LAR-element ikke opretholder den tiltænkte funktion? Hvem har ansvaret, når der er noget ikke virker? Det var nogle af de spørgsmål som der blev udvekslet erfaringer om til KLIKOVAND og Rørcenterets formiddag om drift af LAR-anlæg.

Læs programmet. Hvilke funktioner …

Læs mere.

---

REGNVAND SOM EN OVERSET

MANGFOLDIG RESSOURCE

Vores regnfulde sommer har nok gjort flere af os urolige for vores kældre og værdier. Heldigvis kan vi sikre vores huse og samtidigt udnytte regnvandet som en ressource, der forskønner vores gårde eller haver og giver os en lang række fordele, også når det ikke regner.

Regnvandet skal ses som en ressource, der kan …

Læs mere.

---

Et kig ind i KLIKOVANDs værktøjskasse

Alle ønsker en robust byudvikling, der kan klare fremtidens vejr, men hvordan spiller det sammen med tid, økonomi, landskab og andre hensyn?

Skanderborg Kommune har sammen med forsyningen udarbejdet en procedure for klimatilpasning ved lokalplanlægning af ikke bebyggede områder, som du kan finde her til inspiration. Den beskriver blandt andet hensyn til klimatilpasning, hvornår er der brug for rådgivning og samarbejdsprocessen. Du kan se proceduren her.  

KLIKOVANDs hjemmeside bliver løbende opdateret med nye værktøj inden for jura, proces, kommunikation med videre. Du finder værktøjerne under fanen VIDEN OG VÆRKTØKER på forsiden. 

 

---