---

Mere merværdi i klimatilpasningen!

Blog nr. 14 - 6. februar 2018

Af: Michael Nørgaard, Projektleder, Dansk Byplanlaboratorium

Der er sket en vigtig udvikling i arbejdet med klimatilpasning siden 2010, hvor arbejdet tog fart. Dengang måtte vi rejse til udlandet for at finde inspiration til at flytte regnvandshåndteringen fra kloakkerne og finde nye måder at gøre tingene på. Det er ikke nødvendigt mere. Læs mere >

---

Ny virksomhedspraktikant hos Task Force

Taja Brenneche er startet i virksomhedspraktik hos Task Forcen 1. februar. Hun skal især hjælpe os med kommunikationsopgaver, men vil også deltage bredt i Task Forcens arbejde og blandt andet komme med til de fleste møder.

Taja er uddannet i geografi med en tillægsuddannelse i journalistik. Hun har undervist på HF og i folkeskolen, lavet undersøgelser, webkommunikation og pressemeddelelser og er derfor en hjemmevant formidler og facilitator.

Selv siger Taja: "Samspillet mellem natur, miljø og samfund optager mig, så jeg glæder mig meget til at følge KLIKOVANDs spændende og vigtige arbejde den næste tid, og forhåbentlig både bidrage og lære en masse."

Tag godt imod Taja.

---

Kommunalt ansvar ved oversvømmelse af privat ejendom

Vurdering af hjemmel til at hjælpe oversvømmelsestruede ejendomme

I mange kommuner er der enkelte ejendomme, som oplever gentagne oversvømmelser, eller som har store problemer med at sikre sig mod oversvømmelser. Furesø Kommune har i samarbejde med Task Force fået afklaret kommunalfuldmagtens grænser for at sikre privat ejendom mod oversvømmelse.

Læs mere >

---

Et kig i KLIKOVANDS værktøjskasse

Få styr på projektets kommunikation

Kommunikation – både den interne og eksterne – fylder mere i klimatilpasningsprojekter end de fleste lige i første omgang tror. En god kommunikationsindsats kan være afgørende for projektets succes. KLIKOVAND har udarbejdet en guide, der enkelt hjælper jer med at komme i mål med en kommunikationsplan trin for trin. Den sikrer, at I kommer omkring de vigtigste emner, såsom budskaber, aktiviteter og ressourcer. Derudover indeholder den brugbare skemaer til blandt andet identificering af målgruppe og tidsplan. Du kan finde guiden her >
Brug den næste gang du skal i gang med et klimatilpasningsprojekt.

klikovand.dk bliver løbende opdateret med nye værktøj inden for jura, proces, kommunikation med videre. Du finder værktøjerne under fanen Viden og Værktøjer på forsiden. 

---

VÅDERE, KLOGERE OG MODIGERE – ER VI PÅ RETTE SPOR?

ÅRSKONFERENCE 12. marts 2018 - kom og bliv klogere og modigere til at klimatilpasse Vi har sammensat et super spændende program for konferencen. Tilmelding senest 6. marts.

Læs mere og se programmet her >

Vi opdaterer løbende KLIKOVANDs liste over kurser, temadage og andre arrangementer med relevans for fagpersoner, der arbejder med klimatilpasning. Skriv til os, hvis du kender til et arrangement, der skal på listen.

Find oversigten over arrangementer her >

---