---

Skal vi lænke lederen til kaffemaskinen?

Tværfaglighed, nye samarbejdsformer, udvikling og nye løsninger er daglige ledsagere i arbejdet med klimatilpasning. Forandringerne gør arbejdet med klimatilpasning spændende, men det kan også skabe usikkerhed, både for os selv og vores samarbejdspartnere.

Det var udgangspunktet for Task Forcens og KLIKOVANDs go'morgenmøde den 13. oktober. 24 deltagere havde fundet vej til Østerbro, hvor Sverri Hammer gav et inspirerende og humoristisk oplæg om forandring og forankring, og Task Forcen fortalte om nye værktøjer og projekter, mens deltagerne fik kaffe og lækker morgenmad. Vi deler et par indsigter her. Læs mere >

---

Mere end blot inspiration

KLIKOVANDs studietur 15. september 2016 tog os rundt til en lang række meget forskellige klimaprojekter på Sjælland, der alle bød på brugbare læringspunkter. Der var gode tekniske løsninger, erfaringer med processer og samarbejde. Se også en lille film fra turen. Læs mere >

---

Temadag: Hvor kan vi lede regnvandet hen uden at skade naturen?

Torsdag den 24. november sætter KLIKOVAND fokus på, hvilke krav der kan og må stilles i en udledningstilladelse.

Kommunernes klimatilpasningsplaner beskriver ofte, at regnvandet skal håndteres på overfladen. Planlægger vi at lede vandet til en recipient, kan det skabe tvivl om, hvad der er ret og vrang i vores muligheder for at handle.

Sæt formiddagen af - vi slutter med en sandwich kl. 12. Se det foreløbige program her (pdf) >

---

Derfor skal du se på PLASK

Lær at bruge PLASK, så du kan give dig selv, dine kollegaer og dine politikere et økonomisk beslutningsgrundlag for klimatilpasningsindsatsen.

Styrelsen for Vand og Naturforvaltning (SVANA) har lavet en introduktionsvideo til PLASK, som nemt guider dig igennem brugen af værktøjet. Videoen gennemgår, hvilke data du skal bruge, og hvor du skal indtaste dem. Hør også om Lolland Kommunes erfaringer.

Læs mere >

---

Borgernes spildevandsplan

På KLIKOVANDs gå-hjem-møde 3. oktober fortalte Rasmus Kierudsen fra Egedal Kommune om deres vision med en spildevandsplan. Ramus’ oplæg satte både fokus på borgernes brug af spildevandsplanen og det tværkommunale aspekt i forbindelse med vandløb.

Kort fortalt har Egedal Kommune udviklet en webbaseret platform for deres spildevandsplan, hvor borgerne selv kan tjekke oplysninger om forhold i relation til deres egen ejendom. Andre kommuner og forsyninger kan frit benytte platformen.

Læs mere >

---

Organisering af arbejdet med klimatilpasning

Arbejdet med klimatilpasning går på tværs af fag og kræver samarbejde på tværs af de traditionelle strukturer, vi organiserer vores arbejde efter. Den regionale Task Force for Klimatilpasning har indsamlet erfaringer og gode råd fra kommuner og forsyninger og bringer her essensen. Find tips om synlighed, samarbejde, koordinering og engagement, og se hvilken kommune eller forsyning, der har fortalt os om erfaringerne.

Se alle de gode råd her >

---

Liste over kurser, temadage og andre arrangementer

KLIKOVAND har opdateret listen over kurser, temadage og andre arrangementer med relevans for fagpersoner, der arbejder med klimatilpasning. Nu med dato for politikerseminar og event på klimatilpasningslaboratoriet. Find et arrangement, der passer til dit behov her >

---