National konference om klimatilpasning
d. 23.-24. oktober 2019 i Horsens

Vi havde to fantastiske dage i Horsenes hvor klimatilpasningens fagfolk holdt oplæg, diskuterede og netværkede på kryds og tværs. Det har givet et fantastisk overblik over klimatilpasningen i dag og rigtig mange vigtige anbefalinger til arbejdet med klimatilpasning igennem de næste år.

Arrangørgruppen arbejder nu på at få bearbejdet alle drøftelserne og anbefalingerne fra sessionerne og få lavet opsamlinger både til fagfolk og til politikere og beslutningstagere.

Slidsene fra oplæggene kan ses her.

Coast2Coast har lavet en video om konferencen. Du kan se den her

Opdatering følger, efterhånden som arrangørgruppen får gjort opsamlingerne færdige.

______________

For første gang nogensinde slår de væsentligste aktører pjalterne sammen og samler branchen for klimatilpasning for at tage temperaturen på klimatilpasning anno 2019.

Ført an af toneangivende politikere og nationale og internationale kapaciteter skal vi se mod fremtiden. Vi skal have præsenteret ny viden, indgå i faciliterede diskussioner og blive inspireret, udfordret og bevæget, både intellektuelt, kreativt og fysisk.

Niels Aage Skovbo for Region Midtjylland

Foto: Niels Aage Skovbo for Region Midtjylland

Vi tager de konstruktive briller på og retter blikket mod fremtiden, når vi i løbet af konferencen i fællesskab udvikler svar på spørgsmålene:

  • Hvordan øger vi den strategiske merværdi af de store investeringer i klimatilpasning?
  • Hvilke nye løsninger og tilgange er på vej?
  • Hvordan skal vi udvikle på organiseringen og samarbejdet?

Konferencens tre faglige spor besvarer spørgsmålene

På konferencen inviterer vi fagfolk til at bidrage med indlæg, der besvarer de tre nøglespørgsmål. På programmet vil der sideløbende være aktiviteter indenfor disse tre faglige spor:

Strategisk merværdi af klimatilpasning

Merværdi har været et vigtigt salgsargument for klimatilpasningen. Er der brug for, at vi hæver ambitionsniveauet og bruger klimatilpasning som løftestang til udvikling af bæredygtige byer? Hvordan kommer vi fra fondsstøttede signaturprojekter til hverdagsprojekter, der understøtter flere af vores strategiske dagsordner for byudviklingen?

Nye tekniske løsninger og tilgange

Vi har været i gang med klimatilpasningen i en årrække, og på internationalt plan brander vi os som innovative. Men hvor langt er vi kommet? Hvad er status for f.eks. rensning af regnvand, fordampning, og smart city i klimatilpasningen? Er vi gode nok til, på en gang at lade de tusind ideer blomstre, få evalueret, dokumenteret, vidensdelt og få lovende produkter på markedet?

Organisering, samarbejde og jura

Klimatilpasning går på tværs af lovgivning og organisationer. Der er blevet ændret i planloven og kystbeskyttelsesloven, og ændringer af vandløbsloven er på dagsordenen. Hvordan er rammerne i dag for at lave effektiv klimatilpasning med merværdi? Hvor er der brug at for at udvikle på juridiske, administrative og økonomiske rammer?

Se Birgitte Hoffman præsenterer konferencens overordnede tema i denne video.

Markedspladsen

På konferencens markedsplads har virksomheder med skarpe idéer og løsninger mulighed for at præsentere dem for de øvrige deltagere. Vi har både postere og produkter på markedspladsen.

Markedspladsen er åben som det eneste programpunkt onsdag eftermiddag, og deltagerne besøger de stande, der interesserer dem mest.

Program

Programmet er nu fastlagt. Du kan se oversigten over det samlede program samt beskrivelserne af de enkelte sessioner i “Program for National Konference om Klimatilpasning 2019”.

Oversigten over programmet kan også ses herunder:

Program dag 1

Pressemeddelelse udsendt 31. juli 2019: Vand kan blive et eksporteventyr >

Målgruppe: Alle I klimatilpasnings-nørder

Konferencen samler fagfolk der arbejder professionelt med klimatilpasning i Danmark. Både fra kommuner, regioner, forsyninger, vidensinstitutioner, rådgivere og producenter. Konferencen er også konference for Interreg-projektet TopSoil, så der vil være viden og inspiration at hente fra Topsoils Nordsøpartnere.

Læs mere om Topsoil på deres hjemmeside her >

Praktiske detaljer

  • Konferencen afholdes på Hotel Opus i Horsens.
  • Det er gratis at deltage i konferencen, dog skal man selv betale for og booke sin overnatning.
  • Der er ikke ledige værelser tilgængelige på Hotel Opus. Der er forsat enkelte værelser på Scandic Bygholm Park, som ligger i nærheden. Ellers anbefaler vi Hotel Pejsegården i Brædstrup. Vi er i færd med at undersøge mulighederne for fælles bustransport.
  • Forplejning i dagsprogrammet er gratis, ønsker du at deltager i aftenens festmiddag koster det 200 kr. – det fremgår også af tilmeldingen.
  • No show gebyr: 500 kr.

Konferencen er nu fuldtegnet, men du kan skrive dig på venteliste. Hvis der bliver en ledig plads vil vi kontakte dig.

Gå til tilmeldingen

Markedspladsen: postere og produkter

På konferencens markedsplads inviterer vi deltagerne til at byde ind med de smarteste, mest nytænkende eller mest banebrydende projekter og produkter.

Markedspladsen er åben som det eneste programpunkt onsdag eftermiddag, og deltagerne besøger de stande, der interesserer dem mest.

Find og deltag i konferencen på Facebook

National konference om klimatilpasning findes som begivenhed på Facebook.

Inviter gerne kolleger og konkullegaer til at deltage.

Konferencen er arrangeret af

og støttet af