Kan grønne områder bruges, når vi skal håndtere regnvand?

Ja, det kan de, og KLIKOVAND udarbejdede sidste år en vejledning i, hvordan det er muligt at arbejde med det, som vi kalder Greenspots.

Vejledningen hjælper med at finde de egnede områder, hvor regnvandet kan håndteres. Den hjælper jer også i jeres arbejdsproces med hensyn til internt og eksternt samarbejde. Der vil typisk være et stort behov for samarbejde. Det kan for eksempel være mellem flere kommuner eller internt i kommuner og vandselskaber.

Hvilke kort kan du bruge?

Værktøjet giver ideer til, hvilke kort du kan bruge til at udpege de områder, hvor du kan håndtere regnvandet. Det er kort, I allerede har i kommunen eller vandselskabet eller kort, der er stillet til rådighed af Staten.

KLIKOVAND samarbejder med Region Hovedstaden om at etablere et Task Force, der skal kunne støtte kommuner og vandselskaber med at implementere deres klimatilpasningsplaner. Task Forcen vil blandt andet benytte vejledningen til Greenspots i dens arbejde. Du kan læse mere om Task Forcen her.

Kontakt Nina Caspersen på tlf. 41 77 97 33, hvis du vil vide mere om Greenspots. Du er også velkommen til at fortælle om dine erfaringer, hvis du allerede har brugt værktøjet.