Realdania har åbnet for ansøgninger til økonomisk støtte til at forebygge oversvømmelse ved stormflod og til at deltage i projektet DK2020, hvor 20 danske kommuner bliver udvalgt som frontløbere til at nå Parisaftalens mål i 2020

Danske kommuner inviteres til at gå forrest i kampen mod klimaudfordringerne

Sådan skriver Realdania i en pressemeddelelse d. 14. marts 2019, som inviterer alle danske kommuner til at ansøge om at deltage i projektet DK2020.

De udvalgte kommuner vil få støtte til at udvikle klimaplaner, der lever op til Parisaftalens mest ambitiøse målsætning om at begrænse den globale opvarmning til maksimalt 1,5° C.

Baggrunden for projektet er rapporten Deadline 2020, som bynetværket C40 og konsulentbureauet Arup udgav i 2016 i kølvandet på Parisaftalen. Rapporten sætter en global standard for, hvordan byer og kommuner kan bidrage til at opnå Parisaftalens målsætninger. Den peger samtidig på, at op til 40% af de CO2-reduktioner, som er nødvendige for at nå Parisaftalens mest ambitiøse mål, kan komme fra verdens byer og kommuner ved hjælp af de rette klimaindsatser.

Der er deadline for ansøgninger d. 23. april. 

Læs mere om projektet på Realdanias hjemmeside her >

Støtte til at beskytte byerne mod oversvømmelse

Nu åbner første ansøgningsrunde i partnerskabet mellem Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet. Kommuner kan søge om økonomisk støtte til videre udvikling af nytænkende løsninger, som kan ruste danske byer til fremtidens klima med stigende havvand og samtidig udvikle bæredygtige byområder.

Ansøgningsfristen er d. 29. maj. 

Læs mere på Realdanias hjemmeside her >