Det er ikke altid let at begynde dialogen om klimatilpasning med borgerne. Det måtte Marie-Louise sande, da hun fik opgaven i Gentofte Kommune.
”Det stiller krav til os som kommunale medarbejdere at inddrage borgerne i klimatilpasningen, da vi udover vores fagligheder også påtager os rollen som kommunikationskonsulent og eventmager. Vi skal være kreative og åbne i vores dialog, og det falder ikke lige nemt for alle,” fortæller Marie-Louise.

Hjælp og sparring i KLIKOVAND

Hun fortsætter: ”For mig blev KLIKOVAND vendepunktet. Projektet har givet mig mulighed for at deltage på workshops om borgerinddragelse og tale sammen med andre i samme situation. Vi diskuterer åbent, hvad der er svært, og hvad vi mangler for at blive bedre til at inddrage borgerne.”

KLIKOVAND og arbejdsgruppen har udvidet Marie-Louises netværk betydeligt: ”Min egen spændvidde og bekendskabskreds er blevet meget større, og nu kan jeg altid finde nogle at spørge, hvis jeg sidder med en udfordring i mit daglige arbejde med klimatilpasning.”

Opfordret af chefen

Marie-Louise blev projektleder for sporet Kommunikation & Erfaringsudveksling fra første færd: ”Min chef opfordrede mig til at påtage mig opgaven som projektleder, så jeg ikke sad alene med mine problemer men snarere kunne opleve en synergi med andre. Det var helt rigtigt set.”

Marie-Louise Sune Andersen er i dag ansat i Frederiksberg Kommune og fortsætter som projektleder for KLIKOVANDs spor for Kommunikation & Erfaringsudveksling i KLIKOVAND2. Hun har været med fra projektets begyndelse og har stået i spidsen for en lang række aktiviteter i KLIKOVAND.