Forventningen om inspiration, nye faglige vinkler og erfaringsudveksling havde fået 15 morgenduelige mennesker til at sætte sig ind i en lille bus bag Københavns Hovedbanegård 5:45 torsdag den 11. september. Umiddelbart efter satte vores chauffør kursen mod Sjællands Odde og Aarhus.

Vejret var med os. Mosekonen bryggede hen over Sjælland, og den opstående sol lagde en blød skygge over marker og bygninger. Alt i alt pegede det på, at  en dejlig dag var i vente.

Århus

Hér skulle vi have morgenmad og høre oplæg om Aarhus Kommune og Aarhus Vands arbejde med klimatilpasing. Vi skulle også på en kort byvandring og se nogle af projekterne ved selvsyn.

Vores vært: Mogens Bjørn Nielsen, Afdelingschef, Vandmiljø og Landbrug

Skanderborg

Vi skulle besøge DANVAs Vandhuset, hvor ingeniør Thomas Sørensen ville præsentere deres klimatilpassede hus og tage os på en rundtur.

Middelfart

I Middelfart ville vi få frokost og samtidig få en præsentation om Middelfart Klimaby fra projektleder Helle Baker Norden og høre mere om de smukke regnvandshaver fra Haveselskabets projektleder Dan Gabriel, der også havde lovet en rundtur i haverne.

Odense

I Odense skulle vi ud at se to steder: Den nye cykelarenas LAR-anlæg i den nærliggende park og Agerlandsvej, hvor vejen er ved at blive omdannet til én stor faskine.

Vores værter: Gitte Delcin Andreasen, civilingeniør i Odense Kommune, projektleder Martin W. Sørensen, VandCenter Syd og Anders Mønster Hjernø, Rambøll.