Nu kan du blive opkvalificeret

KLIKOVANDs kompetenceløftsspor har i samarbejde med Teknologisk Institut sammensat en uddannelse, der sikrer, at du bliver bedre til at udvikle og drive klimatilpasningsprojekter. Tilbuddet er kommet i stand på opfordring fra flere kommuner og vandselskaber i KLIKOVAND, og KLIKOVAND betaler næsten halvdelen af kurset for medlemmer af KLIKOVAND.

Formålet med uddannelsen er at klæde dig bedre på til at udføre klimatilpasning i din kommune eller dit vandselskab. Med uddannelsen vil du få en bred forståelse af, hvilke muligheder, der findes i forhold til klimatilpasning, hvordan klimatilpasningsprojekter kan finansieres, og hvordan I kan drive og vedligeholde jeres anlæg. Uddannelsen giver dig derfor bedre mulighed for at tage mere kvalificerede beslutninger, rådgive borgere og tale om tekniske løsninger med blandt andre rådgivere.

Indhold: Kombination af teori og praksis

Uddannelsen kombinerer teori og praksis med at komme ud og se konkrete anlæg. Du kommer til at dimensionere forskellige typer af LAR-anlæg, lære om skybrudssikring af bygninger og være med til selv at udføre praktisk arbejde og stikke en spade i jorden.

Udover læringen på kurset får du også en god mulighed for at skabe et bredt netværk til kollegaer i nærliggende kommuner og forsyningsselskaber.

Omfang og målgruppe

Uddannelsen er over fem dage (1×1 dag, 2×2 dage) á i alt 10 moduler. Den henvender sig til dig, som arbejder med klimatilpasning. Den er derfor rettet mod miljømedarbejdere, byplanlæggere, medarbejdere i vej & park, driftsmedarbejdere og forsyningsmedarbejdere.

Du skal til en gruppeeksamen, der tager udgangspunkt i et konkret klimatilpasningsprojekt og modtager herefter et bevis for den gennemførte uddannelse. Det betyder også, at du skal være indstillet på at deltage i alle fem kursusdage.

Hvor og hvem?

Uddannelsen vil foregå i Teknologisk Instituts lokaler i Taastrup. Underviserne vil være fra Teknologisk Institut, rådgivende virksomheder og kommunale- og forsyningsmedarbejdere i KLIKOVAND.

Hvornår?

Efteråret 2014 – datoer meldes ud medio august

Hvad koster det?

KLIKOVANDs kompetenceløftsspor støtter uddannelsen, da vi ser denne uddannelse som en vigtig prioritet for at sikre, at kommuner og vandselskaber har de nødvendige kompetencer til at udføre kvalificeret klimatilpasning fremadrettet. Det kræver dog, at din kommune eller vandselskab er medlem af KLIKOVAND.  Egenbetalingen for KLIKOVAND-deltagere er på 4000 kr.,- per deltager og inkluderer forplejning, kursusmateriale mm.

Efter sommerferien sender vi en mere detaljeret beskrivelse af kurset. Her bliver det også muligt at tilmeld sig. OBS der er kun 35 pladser og tilmeldingen sker efter først til mølle!