Andreas Herfelt gik ind i KLIKOVANDs arbejdsgruppe om Processer, fordi opgaven med klimatilpasningsplaner var helt ny for kommunen og for ham selv. Han havde behov for at få indsigt i den viden, der var på området og høre om andres erfaringer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Andreas forklarer: ”Jeg ville gerne blive klogere selv, da jeg sad som projektleder på vores klimatilpasningsplan. Samtidigt ville det også kunne gavne min egen afdeling, at jeg var med i KLIKOVANDs arbejdsgruppe.”

Gjorde planprocessen lettere

Andreas kom ind i arbejdsgruppen, da Naturstyrelsens vejledning i klimatilpasningsplaner udkom. Der var mange nye begreber, han skulle have ind under huden: ”Hér var det en styrke at komme ind i en gruppe, hvor der var andre med mere erfaring med de kommunale planprocesser end jeg selv. Det blev meget lettere for mig at gribe opgaven rigtigt an.”

Gruppens medlemmer har haft god brug af hinanden: ”Vi har kunne tænke ud af boksen sammen, og netværket er været en gave for mig. Det består af kommuner, forsyninger og rådgivere, der alle har været indstillet på at dele viden og erfaringer.” Andreas synes også, at de mange KLIKOVAND-arrangementer har været inspirerende og lærerige.

Kunsten at tænke de rette ind fremover

Andreas vil meget gerne være med i KLIKOVAND2: ”Det bliver en stor udfordring at tænke alle ind i det tværgående arbejde, når vi skal implementere vores planer. Igen er det nyt land for mange, og derfor kunne KLIKOVAND2 være et godt bud på at få løst den udfordring. Der er så mange interesser, vi skal tage højde for.”

”Hvis vi ikke kan håndtere de mange interesser og lovgivningen får vi ikke de gode løsninger,” slutter Andreas.

Andreas Herfelt er ansat i Furesø Kommune som miljømedarbejder i Natur og Miljø.