Torsdag 3. september 2015 stod KLIKOVANDs udsendte sammen med 30 andre spændte deltagere og ventede i solskinnet på at komme på LAR-tur med Molt Wengel og Orbicon. Deltagerne kom blandt andet fra kommuner, forsyninger, ingeniørfirmaer, arkitekter og boligselskaber.

Orbicon havde lavet et spændende program med det formål at inspirere og vise projekter og løsninger i tæt by, boligområder og parcelhuskvarter. Program og billeder fra turen kan ses her.

Imponerende Tåsinge Plads

Vel ombord i bussen blev kursen lagt mod Tåsingeplads og klimakvarteret i København Ø. Hér fik vi en velsmagende sandwich, mens Søren Gabriel fortalte om pladsens forvandling fra kedelig ubenyttet plads til en smuk grøn oase, der er med til at sikre kvarteret mod skader ved skybrud. Det var dejligt at se, at pladsen blev benytte af kvarterets beboere som sad, lå og hyggede sig i solen og nød pladsen som et grøn åndehul.

Gladsaxes inspirerende projekter

Herfra gik turen videre over Gladsaxe, hvor boligkvarteret Marielyst, Vandledningsstien og Gladsaxe sportscenter skulle besøges. Det betød en længere vandretur. Tre meget spændende projekter, og særligt sportsparkens nye vandlegeplads gjorde stort indtryk. Et super flot og spændende projekt, hvor området er blevet indrette med rekreative elementer som kanaler og vanddamme, der opfordrer til ophold, leg og bevægelse.

Fin afslutning i Brøndby og Rødovre

Tilbage i bussen med trætte ben og en tiltrængt kop varm kaffe med kage, rullede vi videre til Brøndby, hvor Kulturhus Kilden var næste stop. Her bliver tagvandet håndteret i smukke blomsterbede og grøfter; en meget traditionel løsning.

Tempoet blev sat op, da vejret skiftede, og regnen begyndte at sile stille ned. Vi kom hurtig tilbage til bussen, og satte kurs mod sidste stop på Lørenskogvej i Rødovre. Et boligområde på en rimelig trafikeret vej, hvor overfladevandet bliver ledt til en grøft med filtermuld i den ene side af vejen.

Det var en super dejlig tur, og vi takker Molte Wengel og Orbicon for et meget fint og fagligt inspirerende arrangement.