Vis vejen frem 24. august: I Rødovre har planerne om renovering af en villavej givet anledning til, at der også blev gennemført skybrudssikring. Projektet kunne samtidig give bedre trafiksikkerhed på vejen, der fungerer som lokal fordelingsvej og har skabt en grøn og attraktiv vej.

Her er det ene fortov er blevet erstattet med en bred, grøn, nedsænket grøft, som modtager vand fra det tilhørende vej- og fortovsareal. Fortovet i modsat side er hævet ca. 10 cm, og der er ensidigt fald mod rabatten. Under kraftig regn opstuver grøften overfladevandet, og under skybrud oversvømmes vejbanen kontrolleret. HOFOR og Rødovre Kommune fortæller om mere om de tekniske løsninger og erfaringerne med, hvorvidt løsningerne gav en bedre trafiksikkerhed.

Projektet fremvises 24. august, kl. 14.00-16.00. Adresse: Lørenskogvej, 2630 Rødovre

Du kan læse mere om projektet og de andre vejprojekter i kataloget Vis vejen frem >. Brug kataloget til at planlægge din tur rundt til de forskellige klimatilpasningsprojekter og gem det, så du senere kan vende tilbage og få inspiration til arbejdet med klimatilpasning.

Vi håber at se mange på vejene.

Vis vejen frem er arrangeret af KLIKOVAND/Task Force i samarbejde med Forsikring & Pension – og de mange kommuner, forsyninger og private, der viser løsningerne frem.