Efter planen var 2018 Task Force-initiativets sidste år. Det er besluttet at forlænge Task Forcen, så KLIKOVANDs medlemmer har mulighed for at få procesbistand af Task Forcen i minimum hele 2019. I løbet af sidste år blev der sat punktum for otte projekter og sat otte i søen. En del af dem er stadig undervejs, derfor er medarbejderne fortsat travlt beskæftiget med at navigere dem sikkert i havn

Procesbistand, sparring og facilitering i resten af 2019

KLIKOVAND arbejder for at forbinde kommuner og forsyninger i netværk om klimatilpasning, så vi sammen kan blive klogere, komme fra plan til handling og løfte klimatilpasningen på regionalt niveau. Det arbejde fortsætter ufortrødent i 2019.

Selvom Task Force-initiativet i sin oprindelig form finder sin målstreg i løbet af 2019, fortsætter de to proceskonsulenter med at tilbyde KLIKOVANDs medlemmer procesbistand. Helt konkret kan det være hjælp til at udvikle en projektidé til en projektbeskrivelse, facilitering af en intern workshop eller et fælles formidlingsprojekt. Kontakt Signe eller Jens for en uforpligtende snak om, hvad der kunne give mening i netop jeres kommune eller forsyning. Find deres kontaktoplysninger her >

En guide til grundejere og en procesplan blandt meget andet blev produceret i 2018

I løbet af 2018 understøttede og medfinansierede Task Forcen en række spændende projekter blandt medlemmerne af KLIKOVAND. For eksempel fik Gribskov Kommune hjælp til at bruge vandhåndtering som et aktivt håndtag for planlægning af deres nye bydel Troldebakkerne. Det projekt fødte blandt andet en generisk procesplan for klimatilpasning i barmarksprojekter.

Læs mere om det projekt og hent procesplanen her >

Fredensborg Kommune fik Task Forcens støtte til i 2018 at følge og vejlede en række af deres grundejerforeninger gennem en proces, hvor de fik styr på det vand, som de somme tider var generet af i kældre og på deres grunde. Forløbet er blevet samlet op i en guide, der klæder grundejerforeninger på til selv at gennemføre klimatilpasningsprojekter.

Læs mere om det projekt og find også guiden her >

Ovenstående eksempler er plukket ud af en større pallette af projekter og materialer, der er blevet gennemført i Region Hovedstadens Task Force-initiativ. På vores hjemmeside kan du læse en beskrivelse af alle projekterne, ligesom alle de generiske værktøjer der er blevet skabt i dem også findes til fri afbenyttelse. Task Forcen har hidtil arbejdet med hjælp fra en rammeaftale med fire rådgivere, som kunne købes ind til teknisk bistand. Den aftale er udløbet, men Task Forcens proceskonsulenter tilbyder fortsat procesbistand og facilitering i resten af 2019, blot uden mulighed for at kunne medfinansiere projektet.