Workshop-kit: Klimatilpasning på privat grund – hjælp borgerne på vej

Dette workshop-kit er designet til at invitere en eller flere grundejerforeninger til en proces for at lave deres egne klimatilpasningsprojekter. Workshopforløbet er designet til at for eksempel en kommunal medarbejder kan tage grundejerne ved hånden gennem processen og svare på spørgsmål undervejs.

I forbindelse med et Task Force-projekt faciliterede rådgiveren tre workshops, hvor grundejere arbejdede med:

1) at forstå årsagerne til deres problemer med vand,

2) at finde frem til mulige løsninger og

3) at komme godt fra start med realiseringen af projekterne.

Værs’go’ – her er et workshop-kit

For at andre kommuner kan vælge at tilbyde deres grundejere samme service, deler vi her rådgiverens workshop-kit – lige til at tage under armen og med ud til grundejerne. Der er lagt op til tre workshops af to timers varighed. Hver præsentation er forsynet med en kort introduktion til workshoppens opbygning.

Guides hjælper forståelse og beslutninger på vej

Til formålet er der udviklet guides som fungerer som arbejdsredskaber til workshopsene. Der er en grafisk overskuelig og let forståelig guide til at forstå vandet og ligeså mulige løsninger. Til de to hører en løsningsmatrice, som med koder leder læseren på vej fra problem til løsning. Sidst er der en oversigt over hvem man skal tale med, når man vil etablere en given løsning, for eksempel hvilke tilladelser man skal have af kommunen.

Find det hele som pdf-filer her:

Workshop 1: Forstå vandet

Workshop 2: Løsninger

Workshop 3: Beslutninger

Guide: Symptomer og årsager

Guide: Løsninger

Løsningsmatrice

Guide: Beslutninger (Hvem skal vi tale med?)

Denne guide er udviklet som arbejdsredskab til den første workshop

Mere viden om værktøjet

Materialet blev udviklet undervejs i et projekt, hvor Task Forcen i samarbejde med Fredensborg Kommune og Forsikring & Pension hjalp to grundejerforeninger på vej med at klimatilpasse på egen grund.

Læs mere om projektet ”Grundejere får hjælp til at lave klimatilpasning på egen grund” her >

Undervejs i projektet blev guiden: ”Få styr på vandet – en guide til grundejerforeningers klimatilpasning”, der klæder grundejerne på til selv at kaste sig over klimatilpasningen, udviklet. Læs mere om den guide og find den som pdf her >